Helyi nemzetiségek zenék és kultúrák bemutatkozása és népszerűsítése - Zomba

Helyi nemzetiségek zenék és kultúrák bemutatkozása és népszerűsítése - Zomba

Az esemény célja a helyi nemzetiségiek által képviselt zenék, táncok bemutatása.

A Zombai Nemzetiségi Nap keretén belül került megrendezésre a Helyi nemzetiségek zenék és kultúrák bemutatkozása és népszerűsítése” témájú projektelem. Ezen a napon a helyi és meghívott vendégek, nemzetiségi csoportok bemutatkozása szüreti felvonulással vette kezdetét. Gyülekező és a felvonulás kiinduló pontja a művelődési ház udvara volt. A csoportok menettáncokkal tették színessé a felvonulást. A nemzetiségi csoportok a menetben is kitűntek viseleteikkel, illetve a nemzetiségekre jellemző zenék és táncok bemutatásával. A felvonuláson lovasfogatok, és csikós legények is részt vettek.

A szabadidő parkban Tolácziné Varga Zsuzsanna műsorvezető köszöntötte az érkező csoportokat, megjelent vendégeket.

A program Szűcs Sándor polgármester köszöntőjével vette kezdetét, majd a nemzetiségi napon a szüreti Bíró köszöntötte a nagy létszámú közönséget.

Ezt követően vette kezdetét a folklór műsor, ahol a csoportok a színpadon is bemutathatták kötődésüket a nemzetiségi hagyományokhoz.

A bemutatkozás a helyi óvodás csoportok műsorával kezdődött, majd őket a Felvidéki gyermekcsoport produkciója követte.

A Műsorban továbbá bemutatkoztak a helyi amatőr csoportok – Őszirózsa Dalkör, Zombai Férfi Kar-, valamint a helyi és meghívott vendégcsoportok, többek között a Tengelici Tánccsoport, a helyi Roma Egyesület Tánccsoportja, a Bátai Roma Tamburazenekar, a Szekszárdi Pirosszív német tánccsoport, a Felvidéki tánccsoport 2. korcsoportja, a Zombai Hagyományőrző Egyesület Margaréta kórusa, a hagyományőrző tánccsoport különböző korosztályos táncosai.

A program közben a zombai önkormányzat képviselői pogácsával, és a nemzetiségi nap keretében megtartott szürethez illően a szőlő levével kínálták a vendégeket.

A fellépő csoportoknak energia pótlásra pogácsa, kuglóf és ásványvizet kínáltak.