Miénk itt a tér - Zomba

Miénk itt a tér - Zomba

A projekt biztosította a szervezőknek, hogy a helyi közösségi teret -Művelődési házat- kihasználva valósítsák meg tervüket, ünnepeljék meg a dalkör fennállásának 10. évfordulóját. A projekt által támogatott esemény nagy mértékben járult hozzá a rendezvény sikeres végrehajtásához. Az esemény a projekt általi támogatással történő megvalósítása ösztönző hatással volt a szervezők számára, és remélhetőleg a jövőben is tovább építik a kohéziós erőt csoporttársaikban és a más csoportok vendéglátásában.

Az Őszirózsa dalkör tagjai és a népviseletbe öltözött fiatalok csoportja ünnepi rendezvényre gyülekezett a Zombai Arany János Művelődési Ház udvarán, várva a meghívott vendégeket. A 15 órakor kezdődő műsorban a főszerep az ünneplő dalköré volt, hiszen megalakulásuk 10. évfordulóját ünnepelték. A műsorban pár szervezet is köszöntötte a Dalkört.

A műsor házigazdája Tolácziné Varga Zsuzsanna volt. A vendégeket, jelenlévőket Barabás Jánosné, a szervezet elnök asszonya, egyben a dalkör vezetője köszöntötte, természetesen Szűcs Sándort, Zomba Község polgármesterét is felkérve, szóljon pár szót a vendégekhez.

A csodálatos szőttesekkel, terítőkkel feldíszített színpadon az Őszirózsa dalkör fonójelenetével kezdetét vette a műsor. A szereplők régi viseletes ruhákban, székely és sváb öltözékben jelentek meg a „fonóban”. A nézőtéren ülő csoportok nagy meglepetéssel fogadták a színházi jelenetbe illő produkciót.

A műsorban láthattunk cigánytáncot járó nyugdíjas csoportot, verselő nagymamákat. Operett dallamok is szóltak a színpadon. Az orosháziak és a vendéglátó zombai dalkör énekkarainak csodás népdalai töltötték meg a termet, nem beszélve a katonadalok hallatán, a nézők a látottakat tapssal jutalmazták.

A Hagyományőrző Egyesület táncosai fergeteges tánccal bűvölték el a jelenlévőket. Ezek után a dalkör tagjainak Barabás Jánosné dalkörvezető egyenként köszönte meg a 10 éves kitartó munkájukat: egy-egy szál virág és ajándék utalvány kíséretében. A vezető munkáját Csiki Jánosné dalkör tag méltatta, egy szál virág, ajándék utalvány és ajándék kíséretében. A vendég kistérségi egyesületek képviselői is virággal köszöntötték az ünneplő dalkört.

A kulturális programot követően a szervezők vacsorával vendégelték meg a meghívott csoportokat, majd egy jó hangulatú estére invitálták őket, ahol lehetőség nyílt a beszélgetésre, táncra, szórakozásra, ezzel is erősítve a korosztályok együtt gondolkodását, a kapcsolatok erősítését.